Kada Krecu Zubici Kod Beba?

Kod većine beba prvi zubići kreću da rastu sa šest meseci, mada se prvi zubi mogu pojaviti u bilo koje vreme između bebinog trećeg i četrnaestog meseca. Zubi se obično pojavljuju u parovima, najčešće počevši od donjih, pa zatim i gornjih centalnih sekutića.

Kako izgledaju zubi za mliječne zube?

Tijekom ovih godina, njezin ili njegov osmijeh čine i mliječni i trajni zubi. Zubi mogu početi padati bilo kojim redoslijedom, ali moglo bi se dogoditi da mliječne zube izgubi točno onim redoslijedom kojim su se pojavili. Srednji zubi obično ispadnu između šeste i sedme godine, oni sa strane odmah iza njih, do osme godine.

Kada će vaše dijete biti bez zubi?

S druge strane, kutnjaci mogu ispasti u bilo koje vrijeme nakon njih, ali to će se najvjerojatnije dogoditi kada će vaše dijete imate između 9 i 12 godina. Vaše dijete ima niz od 28 trajnih, odraslih zubiju. A, ona 4 umnjaka doći će negdje između sedamnaeste i dvadesetiprve godine.

Kako izgledaju očnjaci za zubu?

Zubići se obično javljaju u paru – jedan je na desnoj strani i jedan na lijevoj strani. Izlaze prvi kutnjaci na dnu i na vrhu, otprilike u isto vrijeme. Zanimljivo, dječji zubi ili mliječni zubi, su bjelji i manji od trajnih zuba. Na vrhu i dnu pojavljuju se oštri i šiljasti zubi koje zovemo očnjaci.

Što su bjelji i bjeljasti zubi?

Zanimljivo, dječji zubi ili mliječni zubi, su bjelji i manji od trajnih zuba. Na vrhu i dnu pojavljuju se oštri i šiljasti zubi koje zovemo očnjaci. Ako vaše dijete ne pokazuje nikakve znakove nicanja zubića do 18.mjeseca, razgovarajte s liječnikom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post