Koji Zubici Prvo Rastu Kod Beba?

Zubići uglavnom izlaze u paru. Prvo izbijaju jedinica i dvojka u donjoj vilici, a nakon mjesec dana ili nešto kasnije, stižu i dva zubića u gornjoj vilici. Okvirno vrijeme rasta zuba kod bebe: 6. mjesec – donji centralni sjekutići 7. mjesec – gornji centralni sjekutići

Kako bi se zaštitili od trajnih zubi?

Čeljust i kosti lica rastu, stvarajući prostor između mliječnih zubi vašeg djeteta kako bi niknuli trajni zubi.

Kako izgledaju očnjaci za zubu?

Zubići se obično javljaju u paru – jedan je na desnoj strani i jedan na lijevoj strani. Izlaze prvi kutnjaci na dnu i na vrhu, otprilike u isto vrijeme. Zanimljivo, dječji zubi ili mliječni zubi, su bjelji i manji od trajnih zuba. Na vrhu i dnu pojavljuju se oštri i šiljasti zubi koje zovemo očnjaci.

Kako izgledaju zubi za mliječne zube?

Tijekom ovih godina, njezin ili njegov osmijeh čine i mliječni i trajni zubi. Zubi mogu početi padati bilo kojim redoslijedom, ali moglo bi se dogoditi da mliječne zube izgubi točno onim redoslijedom kojim su se pojavili. Srednji zubi obično ispadnu između šeste i sedme godine, oni sa strane odmah iza njih, do osme godine.

Što su bjelji i bjeljasti zubi?

Zanimljivo, dječji zubi ili mliječni zubi, su bjelji i manji od trajnih zuba. Na vrhu i dnu pojavljuju se oštri i šiljasti zubi koje zovemo očnjaci. Ako vaše dijete ne pokazuje nikakve znakove nicanja zubića do 18.mjeseca, razgovarajte s liječnikom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post